Doktora Çalışmam Hakkında

Değerli katılımcı

Bu çalışma, Dokuz Eylül Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Anabilim Dalı doktora tezi kapsamında Doç Dr. Arzu Araz’ın danışmanlığında, Arş. Gör. Özge Sarıyer Yılmaz tarafından yürütülmektedir. Çalışmanın temel amacı, eşlerden birinin romatizmal hastalığı olduğu durumda duygular, stresle baş etme ve evlilik uyumu arasındaki ilişkilerin incelenmesidir. 

Bu amaçla, size verilen anketler aracılığıyla sizden bazı değerlendirmeler yapmanız istenmektedir. Anket sorularında doğru ya da yanlış cevap yoktur. Bu yüzden eşinizle sizin yanıtlarınıza birbirinizin müdahale etmemesi önemlidir. Her bir anketin nasıl cevaplanacağı konusunda, ilgili bölümün başında bilgi verilmiştir. Tüm soruların cevaplanması yaklaşık 20 dakika sürmekte olup, süre kısıtlaması yoktur. İsterseniz cevaplamaya ara verip sonra tekrar kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Bu araştırmaya katılım tamamıyla gönüllülük esasına dayanmaktadır. Çalışmada size kişisel bir rahatsızlık yaşatabilecek sorular bulunmayıp istediğiniz zaman araştırmadan ayrılabilirsiniz. Katılımı sürdürmeniz ve anketleri samimi şekilde doldurmanız, sağlıklı veri toplanması ve doğru sonuçlar elde edilmesi için önemlidir.  Araştırma hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız iletişim kısmına tıklayarak araştırmacıya ulaşabilirsiniz.

Teşekkürler.

Uzm. Psk. Özge Sarıyer Yılmaz